Placki z kaszy gryczanej

Tomek Woźniak, Magazyn Kuchnia 05.02.2020 12:33
(brak ocen)
OCEŃ
Placki z kaszy gryczanej
Placki z kaszy gryczanej
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Gotujemy kaszę według instrukcji na opakowaniu. Lekko studzimy, przekładamy do miski, dodajemy jajko, mąkę, doprawiamy solą oraz pieprzem i dokładnie mieszamy. Z masy formujemy placki o średnicy 6 cm i smażymy je na oleju po 3 minuty z każdej strony. Przekładamy na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Podajemy ze śmietaną, kawałkiem ogórka oraz plasterkiem łososia.

 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.