Placki ziemniaczane z koperkiem
Placki ziemniaczane z koperkiem
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (6porcji)
-
Cebula biała - 20 dagZiemniaki - 1.5 kgJajka - 3Mąka pszenna - 2 łyżkiKoperek - 2 pęczkiSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuOlej rzepakowy - do smażenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Cebulę i ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce. Ubijamy jajka, mieszamy z ziemniakami, cebulą, mąką i drobno posiekanym koperkiem, doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy placki na oleju, odsączamy na papierze kuchennym. Podajemy gorące, z peperonatą.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory