Polędwica wołowa z miso

Anna Wrońska, Magazyn Kuchnia 10.04.2021 18:48
(brak ocen)
OCEŃ
Polędwica wołowa z miso
Polędwica wołowa z miso
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Utłucz w moździerzu szalotkę razem z pieprzem. Dodaj pastę miso oraz sake, dopraw do smaku solą,wymieszaj. 

2 / 3

Rozgrzej grill. Smaż na nim polędwicę po 5 minut z każdej strony (jeśli trzeba, nieco dłużej). Każdy kawałek posmaruj pastą z miso i grilluj, aż mięso zbrązowieje. 

3 / 3

Podawaj polędwicę ułożoną na kiełkach.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps