Polędwiczki z perłową cebulką

Polędwiczki z perłową cebulką
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Polędwiczki wieprzowe - 2 po 400 g
-
Marynata:
Chili - 2 łyżki suszonej papryczkiOregano suszone - 2 łyżkiCzosnek - 1 łyżka pastyOliwa - 2 łyżkiOcet winny - 1/2 filiżanki z czerwonego winaCukier - 1/2 łyżeczkiPapryka mielona słodka - 1 łyżeczkaSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuEstragon - do smakuOregano świeże - do smakuBazylia - do smakuSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smaku
-
Dodatki:
Pomidorki cherry - 1 kgCebula - 1Czosnek - kilka ząbków
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Mieszamy składniki marynaty i wkładamy do niej mięso. Odstawiamy na noc.
2 / 3
Mięso kroimy na 4 porcje i pieczemy na grillu przez 10-12 min, obracając.
3 / 3
Cebulkę i pomidorki wraz z czosnkiem układamy na tacce do grillowania, pieczemy przez 10 min. Warzywa podajemy z mięsem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory