Polska zupa z ryb słodkowodnych

Magazyn Kuchnia/Artur Moroz 09.10.2020 15:33
(brak ocen)
OCEŃ
Polska zupa z ryb słodkowodnych
Polska zupa z ryb słodkowodnych
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Ryby sprawiamy i kroimy na kawałki. Wrzucamy do dużego garnka, zalewamy wodą i gotujemy na małym ogniu przez 3 godziny razem z obranymi warzywami i czosnkiem, zielem angielskim, odrobiną kminku, solą oraz pieprzem.

2 / 2

Ugotowaną i lekko przestudzoną zupę przecieramy przez metalowe sito, na którym zatrzymają się ości. Uzyskany jedwabisty krem zagotowujemy jeszcze raz, pod koniec dodając masło.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps