Polska zupa z ryb słodkowodnych

Polska zupa z ryb słodkowodnych
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (6porcji)
-
Ryba - 1.5 kg leszcza (1 sztuka) lub 1-3 sztuki karpia; 1/2 kg płotek; 1/2 kg karasiMarchewka - 1/2 kgCebula - 1/2 kgPomidory - 1/2 kg (mogą być z puszki)Seler korzeniowy - 25 dagCzosnek - 4 ząbkiZiele angielskie - Kilka ziarenKminek - Wg uznaniaSól - Wg uznaniaPieprz czarny mielony - Wg uznaniaMasło - 25 dag
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Ryby sprawiamy i kroimy na kawałki. Wrzucamy do dużego garnka, zalewamy wodą i gotujemy na małym ogniu przez 3 godziny razem z obranymi warzywami i czosnkiem, zielem angielskim, odrobiną kminku, solą oraz pieprzem.
2 / 2
Ugotowaną i lekko przestudzoną zupę przecieramy przez metalowe sito, na którym zatrzymają się ości. Uzyskany jedwabisty krem zagotowujemy jeszcze raz, pod koniec dodając masło.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory