Pomarańczowa gorzka nalewka

Magazyn Kuchnia/Anna Wrońska 09.10.2020 15:38
(brak ocen)
OCEŃ
Pomarańczowa gorzka nalewka
Pomarańczowa gorzka nalewka
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Skórkę z cytrusów kroimy w paseczki, wkładamy do trzylitrowego słoja, dodając korzeń goryczki. Cukier rozpuszczamy w 10 łyżkach wody, wlewamy taki syrop do słoja ze skórkami, odstawiamy.

2 / 3

Po 2-3 dniach dodajemy wódkę i spirytus, słój zamykamy i pozostawiamy na 2 tygodnie. Codziennie wstrząsamy naczyniem.

3 / 3

Nalewkę zlewamy, klarujemy i filtrujemy - można pić od razu.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.