Pomelo w szampańskiej galaretce
![Pomelo w szampańskiej galaretce](https://bi.im-g.pl/im/c6/4c/19/z26528710IDR,Pomelo-galaretka.jpg)
Pomelo w szampańskiej galaretce
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (8porcji)
-
Pomelo - 1Żelatyna - 2 dagLikier porzeczkowy - wedle uznaniaSzampan - butelka półsłodkiego
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Pomelo obieramy i kroimy na drobniutkie kawałki, usuwając białe błonki. Żelatynę moczymy w szklance zimnej wody, następnie rozpuszczamy ją w rondelku, lekko studzimy, dodajemy likier i łączymy z mocno schłodzonym winem.
2 / 2
Cząstki pomelo układamy w pucharkach i zalewamy galaretką. Uwaga! Pomelo po pewnym czasie zaczyna gorzknieć. Dlatego najlepiej zjeść deser tego samego dnia, w którym został zrobiony.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory