Pomelo w szampańskiej galaretce

Magazyn Kuchnia 19.11.2020 15:11
(brak ocen)
OCEŃ
Pomelo w szampańskiej galaretce
Pomelo w szampańskiej galaretce
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (8porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Pomelo obieramy i kroimy na drobniutkie kawałki, usuwając białe błonki. Żelatynę moczymy w szklance zimnej wody, następnie rozpuszczamy ją w rondelku, lekko studzimy, dodajemy likier i łączymy z mocno schłodzonym winem. 

2 / 2

Cząstki pomelo układamy w pucharkach i zalewamy galaretką. Uwaga! Pomelo po pewnym czasie zaczyna gorzknieć. Dlatego najlepiej zjeść deser tego samego dnia, w którym został zrobiony.

 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps