Portugalski dorsz

Magazyn Kuchnia 12.12.2019 22:36
(brak ocen)
OCEŃ
Portugalski dorsz
Portugalski dorsz
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie
Przygotowanie: powyżej godziny

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Filety zalej wodą i odstaw na 24 godziny. W tym czasie kilka razy zmieniaj wodę. Namoczone filety włóż do wrzącej wody i gotuj 15 minut. Kapustę pokrój i ugotuj. Ziemniaki ugotuj w mundurkach, ostudź i obierz. Przygotowane składniki oraz obrane jajka ułóż na półmisku. Czosnek obierz, pokrój w plasterki, zeszklij na oliwie, dopraw solą oraz pieprzem. Powstały sos podawaj osobno w sosjerce.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps