Portugalski dorsz

Portugalski dorsz
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Przygotowanie: powyżej godziny
Składniki (4porcje)
-
Dorsz - 8 filetów, suszonego i solonegoKapusta biała - 1 kgZiemniaki - 14Jajka - 8, ugotowanych na twardoCzosnek - 4 ząbkiOliwa - do smakuSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Filety zalej wodą i odstaw na 24 godziny. W tym czasie kilka razy zmieniaj wodę. Namoczone filety włóż do wrzącej wody i gotuj 15 minut. Kapustę pokrój i ugotuj. Ziemniaki ugotuj w mundurkach, ostudź i obierz. Przygotowane składniki oraz obrane jajka ułóż na półmisku. Czosnek obierz, pokrój w plasterki, zeszklij na oliwie, dopraw solą oraz pieprzem. Powstały sos podawaj osobno w sosjerce.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory