Potrawka z sarniny

Magazyn Kuchnia 10.06.2020 11:33
(brak ocen)
OCEŃ
Potrawka z sarniny
Potrawka z sarniny
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Zrób marynatę: warzywa pokrój w plasterki, zagotuj z winem, pieprzem i jałowcem. Ostudź, połącz z octem. Mięso oczyść, dokładnie umyj, przełóż do ciasnego naczynia porcelanowego lub szklanego, zalej marynatą, wstaw na 2 dni do lodówki. Potem wyjmij, osącz, pokrój w kostkę.

2 / 3

Morele namocz w przegotowanej wodzie (40 minut), osącz, pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj, zeszklij na oleju.

3 / 3

Włóż mięso, obsmaż, oprósz mąką, zalej wywarem, dodaj jałowiec i pieprz, duś godzinę na małym ogniu. Wino zagotuj, odparuj, dodaj razem z morelami do mięsa na 10 minut przed końcem duszenia. Potrawkę możesz podać w wydrążonych chlebkach.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps