Przepiórki faszerowane

Magazyn Kuchnia 29.03.2021 21:46
(brak ocen)
OCEŃ
Przepiórki faszerowane
Przepiórki faszerowane
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 4

Przygotuj marynatę: warzywa oczyść, umyj, pokrój, zagotuj z winem wymieszanym z octem i ostudź. Przepiórki umyj, osącz, ciasno ułóż w naczyniu, zalej marynatą i pozostaw na 8 godzin w chłodzie. 

2 / 4

Przygotuj farsz: śliwki i morele umyj, osącz, pokrój w małą kostkę. Mięso bażanta umyj, osącz i przepuść przez maszynkę. Dodaj pokruszony piernik, przyprawę do piernika, pokrojone owoce oraz brandy i wymieszaj. 

3 / 4

Przepiórki wyjmij z marynaty, nadziej farszem, obwiąż białą bawełnianą nicią lub zepnij szpilkami do mięsa, oprósz solą. Potem ułóż w brytfannie, polej roztopionym masłem i piecz 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 st. C. 

4 / 4

Wyjmij z piekarnika i zdejmij nitki. Przepiórki podawaj ułożone na plastrach piernika nasączonych śliwowicą.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps