Pstrąg po galicyjsku
Pstrąg po galicyjsku
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Pstrąg - 4Czosnek - 4 ząbkiCytryna - 2Natka pietruszki - pęczekOlej rzepakowy - 1/3 szklankiSól - wedle uznaniaPieprz czarny mielony - wedle uznaniaChrzan - wedle uznania, świeżo starty
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Oczyść i spraw pstrągi. Pozostaw głowy, ale usuń oczy. Ryby dokładnie umyj, kilkakrotnie zmieniając wodę. Osusz papierowym ręcznikiem, natrzyj czosnkiem roztartym z solą, oprósz pieprzem. Włóż do każdej ryby po kilka gałązek natki, skrop mięso sokiem z cytryny. Usmaż na bardzo gorącym oleju (dla smaku możesz dodać nieco masła).
2 / 2
Przed podaniem posyp świeżo startym chrzanem i obłóż plasterkami cytryny. Do tak przyrządzonych pstrągów podaje się placki ziemniaczane.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory