Pstrąg po galicyjsku

Magazyn Kuchnia 23.04.2021 16:47
(brak ocen)
OCEŃ
Pstrąg po galicyjsku
Pstrąg po galicyjsku
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Oczyść i spraw pstrągi. Pozostaw głowy, ale usuń oczy. Ryby dokładnie umyj, kilkakrotnie zmieniając wodę. Osusz papierowym ręcznikiem, natrzyj czosnkiem roztartym z solą, oprósz pieprzem. Włóż do każdej ryby po kilka gałązek natki, skrop mięso sokiem z cytryny. Usmaż na bardzo gorącym oleju (dla smaku możesz dodać nieco masła). 

2 / 2

Przed podaniem posyp świeżo startym chrzanem i obłóż plasterkami cytryny. Do tak przyrządzonych pstrągów podaje się placki ziemniaczane.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.