Składniki (4porcje)
-
Pstrąg - 2Kapusta biała - 4 liścieZiemniaki - 3Czosnek - 2 ząbkiLiść laurowy - 2Koperek - 4 gałązkiSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuGrzyby - 30 dag boczniakówCebula - 1Czosnek - 2 ząbkiŚmietana 22 proc. - 1/4 szklankiWino białe - 1/2 szklanki wytrawnegoOlej rzepakowy - 2 łyżkiSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Pstrągi spraw, opłucz, osusz, posól i popieprz. W każdą rybę włóż 1 listek laurowy, 2 gałązki koperku i zgnieciony ząbek czosnku. Liście kapusty sparz i osącz. Każdą rybę zawiń w 2 liście kapusty i ułóż w brytfannie. Ziemniaki obierz i opłucz, posól. Każdy zawiń w folię aluminiową, ułóż obok ryby. Piecz 40 minut w temp. 180-200°C. Boczniaki oczyść, pokrój w paski i usmaż na oleju z dodatkiem czosnku i posiekanej cebuli. Duś 5-7 minut na wolnym ogniu, wlej śmietanę i wino, duś jeszcze 10 minut. Ryby podawaj z ziemniakami i duszonymi boczniakami.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory