Pudding kokosowy z wiórkami czekoladowymi
Pudding kokosowy z wiórkami czekoladowymi
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Jajka - 3Brązowy cukier demerara - 20 dagMleko kokosowe - 1 szklankaSól - 1/4 łyżeczkiCzekolada deserowa - Wiórki (do posypania) lub mielone orzechy
-
Śmietana kokosowa:
Mleko kokosowe - SzklankaMąka ziemniaczana - 1 łyżkaMąka pszenna - 1 łyżka (lub ryżowa)Cukier - 2-3 łyżki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Jajka utrzyj mikserem z cukrem, mlekiem kokosowym i solą. Wlej do 6 żaroodpornych foremek, wstaw do kuchenki mikrofalowej (600 W) lub ustaw na blasze napełnionej wodą i wsuń do piekarnika nagrzanego do temp. 160°C.
2 / 3
Zapiekaj w kuchence 20-30 minut (w zależności od wielkości foremek), a w piekarniku 45-50 minut. Zrób śmietanę: składniki zmiksuj, gotuj minutę, mieszając, aż masa zgęstnieje.
3 / 3
Ostudź, udekoruj pudding. Posyp czekoladą lub orzechami.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory