Pulpeciki mięsne

Tessa Capponi-Borawska/Magazyn Kuchnia 04.02.2020 16:49
(brak ocen)
OCEŃ
Pulpeciki mięsne
Pulpeciki mięsne
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Dokładnie miksujemy mięso, szynkę, mortadelę, natkę pietruszki, parmezan, odciśnięty chleb i jajko, tak aby powstała jednolita masa. Doprawiamy solą, pieprzem, skórką cytrynową i gałką. Wstawiamy do lodówki na godzinę. Formujemy okrągłe pulpeciki, lekko spłaszczamy i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na maśle i oliwie po kilka minut z każdej strony. Uwaga! Pulpeciki podaję na gorąco z sosem pomidorowym lub jogurtowo-miętowym, z odrobiną posiekanych anchois.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps