Pyszna fasola z miodem

Agnieszka Kręglicka/Magazyn Kuchnia 24.06.2020 14:58
(brak ocen)
OCEŃ
Pyszna fasola z miodem
Pyszna fasola z miodem
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (5porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Fasolę moczymy przez noc, aby spęczniała. Płuczemy, zalewamy zimną wodą i gotujemy z łyżką cukru - po godzinie można spróbować, czy jest miękka. Pod koniec gotowania, gdy ziarna są prawie ugotowane, obficie solimy. Nie solimy w trakcie, bo skórka stwardnieje. Dogotowujemy fasolę, studzimy i odcedzamy.

2 / 2

Miód podgrzewamy w rondelku i doprawiamy sokiem z cytryny. Sos ma mieć intensywnie słodko-kwaśny, zrównoważony smak. Sosem polewamy jeszcze ciepłą fasolę.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.