Składniki (5porcji)
-
Fasola biała sucha - 2 szklankiCukier - 1 łyżkaSól - do smakuMiód pszczeli - 1/2 szklankiCytryna - 1-2
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Fasolę moczymy przez noc, aby spęczniała. Płuczemy, zalewamy zimną wodą i gotujemy z łyżką cukru - po godzinie można spróbować, czy jest miękka. Pod koniec gotowania, gdy ziarna są prawie ugotowane, obficie solimy. Nie solimy w trakcie, bo skórka stwardnieje. Dogotowujemy fasolę, studzimy i odcedzamy.
2 / 2
Miód podgrzewamy w rondelku i doprawiamy sokiem z cytryny. Sos ma mieć intensywnie słodko-kwaśny, zrównoważony smak. Sosem polewamy jeszcze ciepłą fasolę.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory