Rilettes ze śledzi

Anna Wrońska, Magazyn Kuchnia 06.12.2019 10:47
(brak ocen)
OCEŃ
Rilettes ze śledzi
Rilettes ze śledzi
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie
Przygotowanie: do godziny

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Marchewkę ścieramy na grubej tarce, mieszamy z sokiem cytrynowym, octem, posiekanym imbirem (można dodać łyżkę zalewy z imbiru) i koperkiem. Przyprawiamy do smaku. Filety śledziowe układamy w brytfance, przykrywamy kawałkami masła, dodajemy liście laurowe i pieczemy 30 minut - do miękkości. Po ostudzeniu zdejmujemy z filetów skórę i rozdrabniamy mięso widelcem na małe kawałki. Masło, które zostało w brytfannie, cedzimy, łączymy ze śledziami i startą marchewką; można dodatkowo doprawić do smaku. Podajemy na żytnim chlebie. (według przepisu Nigela Slatera)

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA