Rolada z dorsza z rukwią wodną

Rolada z dorsza z rukwią wodną
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Dorsz - 2 duże filety, każdy po 600 gSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuPor - 1Rukiew wodna - 200 gMarchewka - 1 pęczek młodejOliwa - do skropienia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Dorsza solimy i pieprzymy, pora blanszujemy we wrzątku. Kładziemy na stole jeden filet skórą do dołu, posypujemy liśćmi rukwi wodnej. Przykrywamy drugim filetem (skórą do góry), ale układamy go w przeciwnym kierunku - węższy koniec górnego filetu powinien znajdować się nad szerszą końcówką dolnego. Delikatnie związujemy filety porem.
2 / 2
W naczyniu żaroodpornym układamy dokładnie wyszorowaną marchewkę, skrapiamy oliwą. Na tak przygotowanym spodzie kładziemy roladę. Pieczemy 35 minut w temperaturze 140 st. C.
-
Zakupy
-
Wiadomości
-
Przepisy
-
Plotki
-
Kalkulatory
- Wirtualny alkomat
- Kalkulator opłacalności montażu instalacji LPG
- Mile na kilometry
- Kalkulator rozmiaru opon
- Kalkulator zużycia paliwa
- Kalkulator mocy
- Ile kalorii mają frytki?
- Przelicznik: centymetry (cm) i cale (in) na stopy (ft)
- Przelicz Nm na lb/ft i kGm
- Kalkulator mocy - przelicznik kW/KM. Sprawdź kalkulator online
- Kalkulator momentu obrotowego