Rolada z dorsza z rukwią wodną

Artur Moroz/Magazyn Kuchnia 04.08.2020 16:49
(brak ocen)
OCEŃ
Rolada z dorsza z rukwią wodną
Rolada z dorsza z rukwią wodną
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Dorsza solimy i pieprzymy, pora blanszujemy we wrzątku. Kładziemy na stole jeden filet skórą do dołu, posypujemy liśćmi rukwi wodnej. Przykrywamy drugim filetem (skórą do góry), ale układamy go w przeciwnym kierunku - węższy koniec górnego filetu powinien znajdować się nad szerszą końcówką dolnego. Delikatnie związujemy filety porem.

2 / 2

W naczyniu żaroodpornym układamy dokładnie wyszorowaną marchewkę, skrapiamy oliwą. Na tak przygotowanym spodzie kładziemy roladę. Pieczemy 35 minut w temperaturze 140 st. C.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps