Roladka z kaczki i foie gras z konfiturą z kumkwata i mille-feuille z buraczków

Magazyn Kuchnia/Arkadiusz Janczarek 09.10.2020 15:36
(brak ocen)
OCEŃ
Roladka z kaczki i foie gras z konfiturą z kumkwata i mille-feuille z buraczków
Roladka z kaczki i foie gras z konfiturą z kumkwata i mille-feuille z buraczków
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Robimy roladkę. Kaczkę smażymy w głębokim oleju (ok. 130°C) z dodatkiem cynamonu, rozmarynu i wanilii. Studzimy i obieramy mięso. Kroimy w drobną kostkę i mieszamy z foie gras. Szynkę rozkładamy na folii aluminiowej, nakładamy farsz z kaczki i foie gras. Zwijamy roladkę i pieczemy ok. 15 min w 150°C.

2 / 3

Robimy konfiturę. Cukier rozpuszczamy na patelni, aby ładnie się skarmelizował. Owoce kumkwata kroimy w plasterki i usuwamy pestki. Cebulę kroimy w półplasterki. Wrzucamy kumkwata i cebulę do karmelu, podlewamy wywarem jarzynowym i dusimy do miękkości.

3 / 3

Robimy mille-feuille. Buraki kroimy w bardzo cienkie plastry, marynujemy w oliwie, occie i miodzie przez ok. 2 godziny. Następnie układamy piramidkę, przekładając plastry buraczków kozim serkiem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps