Roladki rybne

Anna Wrońska, Magazyn Kuchnia 22.04.2021 16:25
(brak ocen)
OCEŃ
Roladki rybne
Roladki rybne
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Sandacza spraw, wypatrosz, zdejmij skórę i oczyść z ości. Mięso przepuść przez maszynkę. Kajzerkę namocz w mleku i odciśnij, cebulę posiekaj, zeszklij na smalcu. Zmielone ryby wymieszaj z kajzerką, cebulą i jajkiem, przypraw do smaku solą i pieprzem (nie żałuj pieprzu!). Dokładnie wyrób masę, odstaw ją na jakiś czas do lodówki. 

2 / 3

Utrzyj masło z natką, uformuj rulonik, zawiń w folię, włóż na 15 minut do zamrażalnika, a potem pokrój na kawałki. 

3 / 3

Z masy rybnej ulep placuszki, na każdym ułóż kawałek pietruszkowego masła, uformuj podłużne kotleciki i obtocz je w tartej bułce. Usmaż na maśle na złoty kolor.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.