Roladki rybne

Roladki rybne
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
średni
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Sandacz - ok. 1 kg lub 70 dag filetów z innej białej rybyBułka kajzerka - 1 średniaMleko 2.0 proc. - do namoczeniaJajka - 1Cebula - 1Smalec - łyżkaMasło - 4-5 łyżekBułka tarta - 2 łyżkiSól - wedle uznaniaPieprz czarny mielony - wedle uznaniaNatka pietruszki - 1-2 łyżki posiekanejMasło - do smażenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Sandacza spraw, wypatrosz, zdejmij skórę i oczyść z ości. Mięso przepuść przez maszynkę. Kajzerkę namocz w mleku i odciśnij, cebulę posiekaj, zeszklij na smalcu. Zmielone ryby wymieszaj z kajzerką, cebulą i jajkiem, przypraw do smaku solą i pieprzem (nie żałuj pieprzu!). Dokładnie wyrób masę, odstaw ją na jakiś czas do lodówki.
2 / 3
Utrzyj masło z natką, uformuj rulonik, zawiń w folię, włóż na 15 minut do zamrażalnika, a potem pokrój na kawałki.
3 / 3
Z masy rybnej ulep placuszki, na każdym ułóż kawałek pietruszkowego masła, uformuj podłużne kotleciki i obtocz je w tartej bułce. Usmaż na maśle na złoty kolor.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory