Roladki wieprzowe z suszonymi śliwkami

Roladki wieprzowe z suszonymi śliwkami
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (0porcji)
-
Schab surowy - cztery plastry po 150 g każdySól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuOliwa - do natarcia schabuŚliwki suszone - garśćKiełki słonecznika - 100 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Schab bardzo cienko rozbijamy. Posypujemy solą, pieprzem i dokładnie nacieramy oliwą. Na środku każdego kawałka układamy przekrojone na pół śliwki oraz kiełki. Zawijamy ściśle w rulon i związujemy sznurkiem. Roladki gotujemy przez 20 min w bambusowym koszyczku lub w zwykłym wkładzie do gotowania na parze. Przed podaniem usuwamy sznurek i kroimy mięso na plastry. Polewamy je oliwą i podajemy z resztą kiełków.
-
Zakupy
-
Wiadomości
-
Przepisy
-
Plotki
-
Kalkulatory