Roladki z kurczaka z kolendrą

Magazyn Kuchnia 23.01.2020 16:34
(brak ocen)
OCEŃ
Roladki z kurczaka z kolendrą
Roladki z kurczaka z kolendrą
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Tak

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Kolendrę siekamy. Mieszamy ją z sokiem z 1 cytryny i przyprawami. Filety rozbijamy i smarujemy mieszanką kolendry z przyprawami. Zwijamy je tak jak zrazy i spinamy drewnianymi szpadkami. Kostkę rosołową rozpuszczamy w 150 ml wody. Cebulę siekamy w kostkę i podsmażamy na oliwie. Drugą cytrynę parzymy, kroimy w cienkie plasterki (wraz ze skórką) i dodajemy do cebuli. Wlewamy rosół, wkładamy do sosu roladki. Przykrywamy i dusimy około 15 minut.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps