Roladki z kurczaka z kolendrą
Roladki z kurczaka z kolendrą
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Tak
Składniki (6porcji)
-
Pierś z kurczaka - 6 filetówCebula biała - 1 sztCytryna - 2 sztKostka rosołowa drobiowa - 1 sztOliwa - 2 łyżkiImbir - 1/2 łyżeczkiKolendra (natka) - PęczekSól - Do smakuPieprz czarny mielony - Do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Kolendrę siekamy. Mieszamy ją z sokiem z 1 cytryny i przyprawami. Filety rozbijamy i smarujemy mieszanką kolendry z przyprawami. Zwijamy je tak jak zrazy i spinamy drewnianymi szpadkami. Kostkę rosołową rozpuszczamy w 150 ml wody. Cebulę siekamy w kostkę i podsmażamy na oliwie. Drugą cytrynę parzymy, kroimy w cienkie plasterki (wraz ze skórką) i dodajemy do cebuli. Wlewamy rosół, wkładamy do sosu roladki. Przykrywamy i dusimy około 15 minut.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory