Rolmopsy z pstrąga z pastą łososiową

Rolmopsy z pstrąga z pastą łososiową
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (10porcji)
-
Łosoś surowy (filet) - 225 g pokrojonego na kawałki i starannie oczyszczonego z ościSzalotka - jedna drobno posiekanaKoperek - dwie łyżeczki posiekanegoBiałka - dwaSól - 1/4 łyżeczkiPieprz czarny mielony - do smakuChili - odrobina ostrego sosuPstrąg - cztery filety (może być sola)Koperek - gałązki do przybraniaCytryna - ćwiartki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Łososia, szalotkę i koperek miksujemy na gładkie purée. Dodajemy białka, do smaku sól oraz pieprz, sos chilli i powtórnie miksujemy. Dzielimy pastę na 4 równe porcje. Na blacie rozkładamy filety z pstrąga, na każdy filet nakładamy pastę łososiową i zwijamy rolmopsy. Do garnka z dziurkowaną wkładką wlewamy trochę wody i stawiamy na ogniu. Układamy rolmopsy na wkładce, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, gotujemy około 15 minut. Ryba pod naciskiem powinna być jędrna. Rolmopsy podajemy przybrane koperkiem, z cząstkami cytryny.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory