Rosti - szwajcarskie placki ziemniaczane

Maria Szkop/Magazyn Kuchnia 20.12.2019 00:02
(brak ocen)
OCEŃ
Rosti - szwajcarskie placki ziemniaczane
Rosti szwajcarskie placki ziemniaczane
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Umyte oraz obrane ziemniaki ucieramy na tarce o grubych oczkach, solimy. Odstawiamy, aż ziemiaki puszczą sok, osączamy, dodajemy pieprz i posiekany szczypiorek, starannie mieszamy. Porcje masy ziemniaczano-szczypiorkowej kładziemy na gorący tłuszcz, rozpłaszczamy łopatką i smażymy 2 min z każdej strony.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.