Rosyjska solanka

Magazyn Kuchnia 09.01.2020 13:02
(brak ocen)
OCEŃ
Rosyjska solanka
Rosyjska solanka
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Mięso myjemy, wkładamy do dużego garnka, zalewamy wywarem i gotujemy do miękkości. Ugotowane mięso wyjmujemy i kroimy w kostkę. Wywar odstawiamy. W osobnym garnku  gotujemy w osolonej wodzie nerkę (po usunięciu miedniczek), a gdy już będzie miękka, wyjmyjemy i kroimy w paski. Wywar wylewamy. Cebule obieramy, siekamy, i przysmażamy na maśle, pod koniec dodając przecier pomidorowy. Ogórki obieramy, usuwamy jak najwięcej nasion i kroimy w półplasterki. Wywar z wieprzowiny doprowadzamy do wrzenia i wkładamy do niego pokrojone mięso wieprzowe, nerkę, szynkę i parówki. Dodajemy podsmażone na maśle cebule, pokrojone kapary, część oliwek, ogórki i przyprawy. Gotujemy 10 minut, po czym dodajemy resztę oliwek. Zupę zaprawiamy śmietaną. Przed podaniem wsypujemy posiekaną zieleninę i plasterki sparzonej uprzednio i obranej ze skórki cytryny.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.