Ryba nadziewana

Dorota Biały/Magazyn Kuchnia 29.01.2020 16:33
(brak ocen)
OCEŃ
Ryba nadziewana
Ryba nadziewana
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Sprawioną rybę płuczemy i osuszamy. W środku i na zewnątrz oprószamy ją solą i pieprzem. Rybę przekładamy do naczynia żaroodpornego i skrapiamy cytryną. Przygotowujemy nadzienie. Cebulę obieramy, kroimy w piórka i smażymy na złoto na rozgrzanej oliwie. Dodajemy obrane ze skóry i pokrojone w kostkę pomidory oraz czosnek pokrojony w bardzo cienkie plasterki. Dusimy, dodając drobno posiekane oliwki, tuńczyka, posiekaną papryczkę, kapary i zioła. Doprawiamy solą i pieprzem. Gdy nadmiar płynu odparuje, nadzieniem faszerujemy rybę i spinamy brzegi wykałaczkami. Rybę pieczemy ok. 30 min w 180°C. Dekorujemy ziołami i pomidorami.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.