Ryż z tuńczykiem i jajkiem

Tomek Woźniak/Magazyn Kuchnia 27.02.2020 17:07
(brak ocen)
OCEŃ
Ryż z tuńczykiem i jajkiem
Ryż z tuńczykiem i jajkiem
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Gotujemy ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu, tak aby był sypki. Odcedzamy. 

2 / 2

Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy kukurydzę z tuńczykiem. Dodajemy ryż, wbijamy jajko, cały czas mieszając, aby dobrze wymieszało się z pozostałymi składnikami. Kiedy jajko się zetnie, wrzucamy pokrojone pomidorki, smażymy przez minutę, doprawiamy solą i pieprzem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps