Rzodkiewki gotowane

Magazyn Kuchnia 16.02.2021 16:06
(brak ocen)
OCEŃ
Rzodkiewki gotowane
Rzodkiewki gotowane
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Oczyszczamy rzodkiewki z części niejadalnych. Gotujemy w osolonej wodzie, do momentu, gdy w rzodkiewkową kulkę udaje się wbić widelec.

2 / 2

Odcedzamy, podajemy posypane tartą bułką (podgrzaną na rumiano) i polane rozpuszczonym masłem, jako obiadową jarzynkę. Można je też jadać na zimno jako sałatkę. Smakują jak kalarepka albo jeszcze lepiej i mają wybitnie piękny lawendowo-maciejkowy kolor.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.