Rzodkiewki gotowane
Rzodkiewki gotowane
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (2porcje)
-
Rzodkiewka - 1 pęczekBułka tarta - 1 łyżkaMasło - 1 łyżka
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Oczyszczamy rzodkiewki z części niejadalnych. Gotujemy w osolonej wodzie, do momentu, gdy w rzodkiewkową kulkę udaje się wbić widelec.
2 / 2
Odcedzamy, podajemy posypane tartą bułką (podgrzaną na rumiano) i polane rozpuszczonym masłem, jako obiadową jarzynkę. Można je też jadać na zimno jako sałatkę. Smakują jak kalarepka albo jeszcze lepiej i mają wybitnie piękny lawendowo-maciejkowy kolor.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory