Sakiewki z kaczką

Tomek Woźniak/Magazyn Kuchnia 07.12.2020 15:59
(brak ocen)
OCEŃ
Sakiewki z kaczką
Sakiewki z kaczką
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Wykładamy ciastem foremki do muffinek albo małe żaroodporne miseczki. Pieczemy 15-20 minut w 180 st. C.

2 / 3

Skórę na mięsie nacinamy w kratkę, smażymy skórą do dołu kilka minut. Zlewamy tłuszcz (wykorzystamy go potem, np. do okraszenia ziemniaków). Smażymy 5 minut z drugiej strony. Kaczka powinna mieć chrupiącą skórkę i być różowa w środku. Z ogórka usuwamy pestki i kroimy go w centymetrowe słupki.

3 / 3

Piersi kaczki kroimy w paseczki, mieszamy z sosem hoisin, posiekaną miętą, ogórkiem i orzeszkami. Wypełniamy farszem sakiewki z ciasta francuskiego. Podajemy na ciepło lub na zimno.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps