Sakiewki z kaczką

Sakiewki z kaczką
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (2porcje)
-
Ciasto francuskie - 250 gKaczka - 2 piersiSos hoisin - 6 łyżekMięta - 1 mały pęczekOrzechy ziemne - garść
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Wykładamy ciastem foremki do muffinek albo małe żaroodporne miseczki. Pieczemy 15-20 minut w 180 st. C.
2 / 3
Skórę na mięsie nacinamy w kratkę, smażymy skórą do dołu kilka minut. Zlewamy tłuszcz (wykorzystamy go potem, np. do okraszenia ziemniaków). Smażymy 5 minut z drugiej strony. Kaczka powinna mieć chrupiącą skórkę i być różowa w środku. Z ogórka usuwamy pestki i kroimy go w centymetrowe słupki.
3 / 3
Piersi kaczki kroimy w paseczki, mieszamy z sosem hoisin, posiekaną miętą, ogórkiem i orzeszkami. Wypełniamy farszem sakiewki z ciasta francuskiego. Podajemy na ciepło lub na zimno.
-
Zakupy
-
Wiadomości
-
Przepisy
-
Plotki
-
Kalkulatory