Sałata z camembertem i gruszką

Magazyn Kuchnia/Anna Wrońska 13.11.2020 17:17
(brak ocen)
OCEŃ
Sałata z camembertem i gruszką
Sałata z camembertem i gruszką
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Obierz gruszki, przekrój na połówki, usuń gniazda nasienne. Połówki owoców włóż do rondla, zalej winem, dodaj miód i goździki, gotuj do miękkości, odstaw do wystygnięcia.

2 / 3

Umyj i osącz sałaty oraz cykorię, delikatnie postrzęp je palcami, ułóż na talerzu.

3 / 3

Zrób sos: żurawinę wymieszaj z octem balsamicznym, rozbij trzepaczką, powoli wlewając oliwę. Przygotowanym sosem polej sałatę, ułóż na niej połówki camemberta (ser można podgrzać w piekarniku, ale nie za długo, aby nie zaczął 'płynąć'), przed podaniem udekoruj gruszkami i malinami.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.