Sałata z indyka z sosem z awokado

Anna Wrońska/Magazyn Kuchnia 22.09.2020 10:26
(brak ocen)
OCEŃ
Sałata z indyka z sosem z awokado
Sałata z indyka z sosem z awokado
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Przygotuj sos: miąższ awokado zmiksuj w malakserze, dodając sok z limonki, roztarty czosnek, sos chili oraz oliwę. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Przełóż do miski mięso indyka, cebulę, groszek, paprykę oraz kolendrę. Polej sosem, delikatnie wymieszaj.

2 / 2

Porcje sałatki układaj na umytych i osuszonych liściach sałaty. Możesz ozdobić świeżymi listkami kolendry i podawać z bagietką lub z grzankami z białego pieczywa.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps