Sałata z sosem czosnkowym

Anna Wrońska/Magazyn Kuchnia 24.02.2020 15:15
(brak ocen)
OCEŃ
Sałata z sosem czosnkowym
Sałata z sosem czosnkowym
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 4

Przygotuj sos: rozgrzej piekarnik do 160°C. Zetnij czubki główek czosnku, każdą ułóż na kawałku folii aluminiowej stroną przecięcia do góry.

2 / 4

Oprósz solą i pieprzem, polej oliwą, zawiń w folię. Piecz 70 minut, potem rozwiń i ostudź.

3 / 4

Upieczony czosnek wyciśnij z ząbków do miseczki i rozgnieć widelcem. Dodaj pozostałe składniki sosu, wymieszaj, wstaw do lodówki.

4 / 4

Grubo pokrój sałatę rzymską, włóż do miski, dodaj pozostałe składniki. Polej sosem, wymieszaj, ewentualnie przypraw solą i pieprzem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.