Sałatka Coleslaw

Sałatka Coleslaw
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (10porcji)
-
Kapusta biała - dwie szklanki poszatkowanejMarchewka - jedna pokrojona w paseczkiSzczypiorek - dwie łyżki posiekanegoŚmietana 22 proc. - trzy łyżkiOcet winny - dwie lub trzy łyżkiCukier - dwie łyżeczkiKminek - szczyptaSól - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Obficie posól kapustę w dużej misce, odstaw. Po 30 minutach opłucz na sicie i osusz, dodaj marchewkę, szczypiorek, śmietanę i przyprawy. Wstaw do lodówki, aby się przegryzła, wyjmij na pół godziny przed podaniem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory