Sałatka kisir

Magazyn Kuchnia 20.08.2020 13:59
(brak ocen)
OCEŃ
Sałatka kisir
Turcy często przyrządzają kisir w ogóle bez warzyw, tylko z koncentratem pomidorowym lub z pastą paprykową, oliwą i przyprawami. Taka kaszka świetnie nadaje się do faszerowania liści winogron.
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Kaszkę przełóż do miski, zalej szklanką gorącej wody i pozostaw do napęcznienia. W tym czasie oczyść, umyj i drobno pokrój peperoni, dymki, natkę i miętę. Pomidory sparz, obierz i także pokrój w małą kostkę. 

2 / 2

Napęczniałą kaszkę połącz z koncentratem pomidorowym, przypraw kminem, solą i pieprzem oraz ostrą papryką. Wymieszaj, dodaj zieleninę, dymki i peperoni. Na koniec włóż do sałatki pomidory, wlej oliwę i sok z cytryny. Wymieszaj jeszcze raz, odstaw na 30 minut do lodówki. 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA