Sałatka nicejska po francusku

Magazyn Kuchnia 27.05.2020 16:44
(2 oceny)
OCEŃ
Sałatka nicejska po francusku
Sałatka nicejska (Francja)
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Ziemniaki ugotuj w mundurkach, a gdy przestygną, obierz i pokrój na plastry. Podobnie pokrój obrane jajka. Pomidory i cebulę pokrój w plastry.

2 / 3

W dużej salaterce układaj warstwami ziemniaki, cebulę, pomidory, jajka i oliwki i powtarzaj do wyczerpania składników. Na wierzchu ułóż kawałki tuńczyka. Wstaw do lodówki na co najmniej godzinę.

3 / 3

Przełóż do słoika składniki sosu, zakręć i wymieszaj, energicznie potrząsając słoikiem. Polej sałatkę, udekoruj listkami sałaty.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.