Sałatka ogórkowa z Tajlandii
Sałatka ogórkowa z Tajlandii
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Krewetki - 2 łyżki suszonych do posypania (opcjonalnie)Sok z limonki - 1/2 szklankiCukier - 3 łyżkiSos rybny - 2 łyżkiOgórek szklarniowy - 2 spore ogórki (bez nasion pokrojone w półplasterki)Szalotka - 2 posiekane
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Jeśli używasz krewetek, przełóż je do malaksera i rozdrabniaj około minuty. Wymieszaj sok z limonki, cukier i sos rybny.
2 / 2
Gdy cukier się rozpuści, dodaj ogórki i szalotki, wymieszaj. Przed podaniem posyp sałatkę suszonymi krewetkami.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory