Sałatka owocowa z sosem jogurtowym
Sałatka owocowa z sosem jogurtowym
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Jogurt naturalny - 1/2 szkl.Sok z limonki - 1/4 szkl. (lub cytryny)Miód pszczeli - 1/4 szkl.Skórka z cytryny - 1 łyżeczkaMelon - 1 pokrojony w kostkę melon ogen lub zimowy (o zielonym miąższu)Winogrona - 30 dag zielonych winogron (bezpestkowych lub oczyszczonych z pestek)Ananas - 1/4 szt.Jabłka - 1 spore pokrojone w kostkę zielone
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Zrób sos z jogurtu, soku z limonki, miodu i skórki cytrynowej. Przykryj i wstaw do lodówki.
2 / 3
Ćwiartkę ananasa obierz, miąższ pokrój na kawałeczki. Wszystkie owoce wymieszaj w misce, przykryj i wstaw do lodówki. Jeśli chcesz, możesz posypać je odrobiną cukru pudru do smaku.
3 / 3
Po 3-6 godzinach wyjmij z lodówki owoce i sos jogurtowy, wymieszaj, odłóż na 15 minut, aby smaki się połączyły. Do sałatki możesz dodać różne miękkie owoce sezonowe: truskawki, poziomki, jagody, porzeczki, maliny, morele itp.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory