Sałatka owocowa z sosem jogurtowym

Magazyn Kuchnia/Anna Wrońska 30.11.2020 12:07
(brak ocen)
OCEŃ
Sałatka owocowa z sosem jogurtowym
Sałatka owocowa z sosem jogurtowym
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Zrób sos z jogurtu, soku z limonki, miodu i skórki cytrynowej. Przykryj i wstaw do lodówki.

2 / 3

Ćwiartkę ananasa obierz, miąższ pokrój na kawałeczki. Wszystkie owoce wymieszaj w misce, przykryj i wstaw do lodówki. Jeśli chcesz, możesz posypać je odrobiną cukru pudru do smaku.

3 / 3

Po 3-6 godzinach wyjmij z lodówki owoce i sos jogurtowy, wymieszaj, odłóż na 15 minut, aby smaki się połączyły. Do sałatki możesz dodać różne miękkie owoce sezonowe: truskawki, poziomki, jagody, porzeczki, maliny, morele itp.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.