Składniki (4porcje)
-
Por - 2Papryka czerwona - 3Oliwki czarne - 8-10 dagSer owczy - 20 dagNatka pietruszki - 1/2 pęczkaTymianek świeży - 1/2 pęczkaMigdały - 5 dagOcet winny - 4 łyżkiSok cytrynowy - 2 łyżkiOlej rzepakowy - 6 łyżekSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuCukier - 1/2 łyżeczki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Pory oczyść i umyj, pokrój w cienkie krążki. Wrzuć na 2 minuty do wrzącej wody, a potem dokładnie osącz na sitku. Oczyszczone z pestek strąki papryki i owczy ser pokrój w niedużą kostkę. Natkę i tymianek opłucz, osusz i drobno posiekaj. Migdały sparz, obierz, pokrój i upraż na suchej patelni.
2 / 2
Zrób sos: wymieszaj ocet z sokiem cytrynowym i oliwą. Przypraw do smaku, połącz z zieleniną. Sos wymieszaj z przygotowanymi składnikami sałatki. Możesz podawać z podpłomykami.
-
Popularne
-
Wiadomości
-
Przepisy
-
Plotki
-
Fitness