Sałatka śledziowa z orzechami

Sałatka śledziowa z orzechami
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Przygotowanie: do 30 minut
Składniki (8porcji)
-
Śledzie solone - 4-6 filetówSer żółty - 10 dagOliwki zielone - 10 dag, bez pestekFasola biała z puszki - puszkaPapryka marynowana - 2-3
-
Na sos
Majonez - 4 łyżkiOcet balsamiczny - łyżkaSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smaku
-
Do posypania
Orzechy włoskie - 2 łyżki posiekanychNatka pietruszki - 1 łyżka posiekanej
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Śledzie kroimy na kawałki, ser w kostkę, paprykę w paski. Dodajemy oliwki, odsączoną fasolę. Robimy sos, mieszając wszystkie jego składniki i polewamy nim śledzia. Posypujemy orzechami i natką.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory