Sałatka warzywna

Klara Molnar/Magazyn Kuchnia 31.07.2020 14:01
(brak ocen)
OCEŃ
Sałatka warzywna
Sałatka warzywna
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2 porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Kapustę oczyść, umyj i poszatkuj. Cebulę i obie oczyszczone z nasion papryki pokrój w cienkie plasterki. Do miski przełóż kapustę, następnie cebulę, potem dodaj plasterki papryki, a na wierzch poszatkuj obrane ogórki.

2 / 3

Wsyp czubatą łyżkę soli i starannie wymieszaj. Odstaw na godzinę. Od czasu do czasu ponownie zamieszaj. Następnie mocno odciśnij słony sok, który puściły warzywa.

3 / 3

Przygotuj zalewę octową: w 2 szklankach wody rozpuść cukier i ocet, zalej przygotowane składniki sałatki. Im dłużej warzywa postoją w tej zalewie, tym sałatka będzie smaczniejsza.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps