Sałatka warzywna, czyli upiorna mieszanka

Sałatka warzywna, czyli upiorna mieszanka
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (2porcje)
-
Cebula czerwona - 2Śliwki suszone - 6-8Radicchio - kilka listkówFasola czerwona z puszki - 2 szklanki ugotowanej
-
Sos:
Ocet balsamiczny - 1 i 1/2 łyżkiOliwa - 5 łyżekMiód pszczeli - 1 łyżka gryczanegoKoper włoski (fenkuł) - 1/2 łyżeczki suszonych nasion; może być anyżekSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Cebule kroimy w półtalarki, sparzamy wrzątkiem, aby nieco zmiękły.
2 / 3
Śliwki kroimy w paski. Radicchio rwiemy na nieduże kawałki. Mieszamy składniki z fasolą.
3 / 3
Robimy sos, mieszając wszystkie jego składniki i polewamy nim sałatkę.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory