Sałatka z awokado, pomarańczy i fenkułu z rukolą

Maria Szkop, Magazyn Kuchnia 29.03.2021 21:43
(brak ocen)
OCEŃ
Sałatka z awokado, pomarańczy i fenkułu z rukolą
Sałatka z awokado, pomarańczy i fenkułu z rukolą
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Fenkuł kroimy wzdłuż korzenia na cieniutkie plasterki. Awokado obieramy, usuwamy pestkę i kroimy w cieniutkie plasterki. Polewamy je sokiem z cytryny. Pomarańcze obieramy ze skóry i wycinamy cząstki bez białej błony. Cebulę kroimy na półksiężyce. Orzeszki prażymy na suchej patelni. 

2 / 2

Wszystkie składniki razem mieszamy, dodajemy kiełki i rukolę. Polewamy sosem - czyli oliwą wymieszaną z octem i posiekanym czosnkiem. W razie potrzeby wszystko przyprawiamy solą i pieprzem.

 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps