Sałatka z grillowanej cukinii z koprem włoskim i salami

Tomek Woźniak, Magazyn Kuchnia 28.01.2021 16:58
(brak ocen)
OCEŃ
Sałatka z grillowanej cukinii z koprem włoskim i salami
Sałatka z grillowanej cukinii z koprem włoskim i salami
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Cukinię kroimy na plasterki o grubości 1/2 cm i smażymy z obu stron na patelni grillowej przez 2 minuty, aż zmięknie. Koper włoski kroimy na cienkie paski, wykrawając twardy środek. Liście radicchio rozdzieramy na małe kawałki. 

2 / 3

Przygotowujemy sos, energicznie mieszając wszystkie składniki. Na suchej patelni prażymy orzeszki pinii, aż się zrumienią. 

3 / 3

Na półmisku układamy plasterki cukinii, polewamy je odrobiną oliwy. Następnie kładziemy radicchio i koper włoski wymieszany z sosem, a na wierzchu plasterki salami. Posypujemy orzeszkami.

 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.