Składniki (4porcje)
-
Imbir - 100 g młodegoOcet ryżowy - 100 mlCukier - 1 łyżkaOrzechy ziemne - 70 g niesolonych, bez skórkiKrewetki - 50 g drobnych, suszonychSezam - 2 łyżeczki białegoSezam - 1 łyżeczka czarnegoCebula - 1 małaKapusta pekińska - 400 gKapusta biała - 4 liścieSok z limonki - z 2-3 owocówSos rybny - do smakuOlej czosnkowy - 60 ml
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Imbir kroimy na mandolinie na cieniutkie płaty - muszą być praktycznie przezroczyste. Mieszamy w rondlu z pozostałymi składnikami oraz odrobiną wody, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 12-15 minut. Studzimy.
2 / 3
Na 20 ml oleju przez 2 minuty podsmażamy orzeszki, krewetki i sezam. Studzimy. Cebulę kroimy w piórka, obie kapusty w cienkie paski, a część marynowanego imbiru na mniejsze kawałki.
3 / 3
Łączymy warzywa z prażonymi składnikami, mieszamy z pozostałym olejem, doprawiamy sokiem z limonek i sosem rybnym. Dekorujemy płatami marynowanego imbiru.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory