Sałatka z kapustą i marynowanym imbirem

Olga Badowska/Magazyn Kuchnia 04.08.2020 16:43
(brak ocen)
OCEŃ
Sałatka z kapustą i marynowanym imbirem
Sałatka z kapustą i marynowanym imbirem
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Imbir kroimy na mandolinie na cieniutkie płaty - muszą być praktycznie przezroczyste. Mieszamy w rondlu z pozostałymi składnikami oraz odrobiną wody, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 12-15 minut. Studzimy.

2 / 3

Na 20 ml oleju przez 2 minuty podsmażamy orzeszki, krewetki i sezam. Studzimy. Cebulę kroimy w piórka, obie kapusty w cienkie paski, a część marynowanego imbiru na mniejsze kawałki.

3 / 3

Łączymy warzywa z prażonymi składnikami, mieszamy z pozostałym olejem, doprawiamy sokiem z limonek i sosem rybnym. Dekorujemy płatami marynowanego imbiru.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps