Składniki (2porcje)
-
Chleb - 2 placki okrągłego szwedzkiego chleba (kupimy w sklepach IKEA; można zastąpić innym chrupkim pieczywem)Rukiew wodna - garść (może być rukola)Kiełki lucerny - 40 gSer - 20 g roquefortOrzechy nerkowca - 2 łyżkiKolendra (natka) - 1/2 pęczkaMango - 1
-
Sos:
Sok cytrynowy - 1 łyżkaSok z limonki - 1 łyżkaOlej sezamowy - 4 łyżkiImbir - 1/2 łyżeczki startegoSól - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Układamy na talerzach placki chleba, a na nich kolejno: opłukane i osuszone liście sałaty, kiełki lucerny i kawałki sera. Posypujemy orzechami i listkami kolendry.
2 / 3
Obieramy mango, kroimy w podłużne plastry i kładziemy obok, jako dekorację, lub komponujemy z całością.
3 / 3
Przygotowujemy sos, dokładnie mieszając wszystkie jego składniki, i polewamy nim sałatkę.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory