Sałatka z kiełkami pora i szparagami

Magazyn Kuchnia 23.02.2021 21:09
(brak ocen)
OCEŃ
Sałatka z kiełkami pora i szparagami
Sałatka z kiełkami pora i szparagami
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Buraki szorujemy szczoteczką i osuszamy. Każdy zawijamy w folię aluminiową i pieczemy 20 min w temp. 200°C. Po tym czasie sprawdzamy, czy się upiekły, nakłuwając je widelcem. Gdy są miękkie, wyjmujemy z piekarnika i czekamy, aż wystygną, a potem obieramy i kroimy w plastry.

2 / 2

Na talerzach układamy szparagi - jeden obok drugiego. Na nich kładziemy plastry buraka przełożone kiełkami pora. Posypujemy listkami bazylii oraz startym na cienkie plasterki parmezanem. Przygotowujemy sos, mieszając wszystkie jego składniki, i polewamy nim sałatkę.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps