Sałatka z kiełkami rzodkiewki
Sałatka z kiełkami rzodkiewki
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (2porcje)
-
Orzeszki pinii - kopiata łyżkaAwokado - 1 dojrzałeKiełki rzodkiewki - 40 gSzynka parmeńska - 8 plastrówRukiew wodna - garść (może być rukola)Pomidory suszone - 2 łyżki (w oliwie)
-
Sos winegret
Oliwa - 4 łyżkiOcet winny - 2 łyżkiMusztarda stołowa - 1/2 łyżeczkiSól - do smakuCukier - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Na suchej patelni prażymy orzeszki piniowe, odstawiamy do wystygnięcia. Awokado kroimy w podłużne paski i układamy na talerzach z kiełkami rzodkiewki i plastrami szynki. Dorzucamy kilka liści opłukanej i osuszonej sałaty oraz pokrojone w cienkie paseczki suszone pomidory.
2 / 3
Miksujemy składniki sosu.
3 / 3
Sałatkę posypujemy orzeszkami piniowymi i polewamy sosem winegret.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory