Sałatka z kurek lub innych grzybów

Magda Duklas/Magazyn Kuchnia 27.02.2020 17:08
(brak ocen)
OCEŃ
Sałatka z kurek lub innych grzybów
Sałatka z kurek lub innych grzybów
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Przygotowujemy sos winegret, mieszając ocet z olejem z orzechów, oliwą, solą i pieprzem. 

2 / 3

Rozgrzewamy łyżkę oliwy i przez 2 minuty podsmażamy, mieszając, grzyby, szalotkę i natkę pietruszki. Zestawiamy z ognia i skrapiamy połową winegretu, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. 

3 / 3

Liście radicchio i endywii układamy na 2 talerzach, dodajemy zblanszowaną fasolkę szparagową i cukinię. Skrapiamy resztą sosu. Na wierzchu kładziemy grzyby. Posypujemy szczypiorkiem. 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.