Składniki (2porcje)
-
Oliwa - 1 łyżkaGrzyby - 200 g kurekSzalotka - 1 drobno posiekanaNatka pietruszki - 2 łyżki posiekanejRadicchio - 1 garść poszatkowanejCykoria endywia - 1 garśćFasolka szparagowa zielona - 125 g zblanszowanejCukinia - 1 pokrojona w plasterkiSól morska - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuSzczypiorek - 1 posiekany pęczekOcet winny - 1 łyżka białegoOlej z orzechów włoskich - 1 łyżkaOliwa - 2 łyżkiSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Przygotowujemy sos winegret, mieszając ocet z olejem z orzechów, oliwą, solą i pieprzem.
2 / 3
Rozgrzewamy łyżkę oliwy i przez 2 minuty podsmażamy, mieszając, grzyby, szalotkę i natkę pietruszki. Zestawiamy z ognia i skrapiamy połową winegretu, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
3 / 3
Liście radicchio i endywii układamy na 2 talerzach, dodajemy zblanszowaną fasolkę szparagową i cukinię. Skrapiamy resztą sosu. Na wierzchu kładziemy grzyby. Posypujemy szczypiorkiem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory