Sałatka z rukolą i mango
Sałatka z rukolą i mango
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Marakuja - 3 łyżki syropu (może być zmiksowany miąższ marakui rozcieńczony odrobiną wody)Szalotka - 3 łyżki posiekanychOcet winny - 4 łyżeczkiMusztarda stołowa - łyżeczkaKolendra (ziarna) - łyżeczkaOliwa - 3 łyżkiSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuRukola - 15 dagMango - 1 duże dojrzałeAwokado - 2Pomidorki koktajlowe - kilkaChili - 1-2 papryczki (niekoniecznie)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 4
Robimy sos: mieszamy syrop z marakui, szalotki, ocet, musztardę i kolendrę. Następnie ucieramy tę mieszaninę z powoli dodawaną oliwą. Przyprawiamy solą i pieprzem.
2 / 4
Sałatę skrapiamy 1/4 sosu, lekko mieszamy i przekładamy do miseczek, dodając pokrojone w plasterki mango i awokado, połówki pomidorków i krążki chilli. Polewamy resztą sosu.
3 / 4
Zblanszowane brokuły odcedzamy i układamy na wierzchu masy jajecznej. Zalewamy resztą jajek i wkładamy na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C.
4 / 4
Fritattę podajemy przestudzoną.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory