Sałatka ze szparagów i pomidorów w sosie z imbiru i chili

Dorota Biały/Magazyn Kuchnia 25.03.2021 21:23
(brak ocen)
OCEŃ
Sałatka ze szparagów i pomidorów w sosie z imbiru i chili
Sałatka ze szparagów i pomidorów w sosie z imbiru i chili
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Szparagi gotujemy 5 minut (najlepiej na parze). Od razu po ugotowaniu wkładamy do wody z lodem, a gdy ostygną, osączamy. 

2 / 2

Miksujemy składniki sosu. Na każdy talerz wlewamy trochę sosu i układamy w nim szparagi. Posypujemy posiekanymi pomidorami i lekko uprażonymi ziarenkami sezamu.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps