Składniki (4porcje)
-
Szparagi zielone - 25 dag (tylko główki)Pomidory - 1 łyżka posiekanych (miąższ bez nasionek)Sezam - ziarenka do posypania
-
Sos:
Imbir - 2 łyżki marynowanegoChili - 1 strączek świeżej, czerwonejPapryka czerwona - 1 łyżka posiekanej, słodkiejCzosnek - 1 ząbekOcet ryżowy - 2 łyżkiOliwa - 4 łyżkiOlej sezamowy - 2 łyżkiPomidory suszone - 2 łyżeczki drobno posiekanych, osączonych z oliwyOcet balsamiczny - 1 łyżkaKolendra (natka) - 2 łyżki posiekanej
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Szparagi gotujemy 5 minut (najlepiej na parze). Od razu po ugotowaniu wkładamy do wody z lodem, a gdy ostygną, osączamy.
2 / 2
Miksujemy składniki sosu. Na każdy talerz wlewamy trochę sosu i układamy w nim szparagi. Posypujemy posiekanymi pomidorami i lekko uprażonymi ziarenkami sezamu.
-
Zakupy
-
Wiadomości
-
Przepisy
-
Plotki
-
Kalkulatory
- Wirtualny alkomat
- Kalkulator opłacalności montażu instalacji LPG
- Mile na kilometry
- Kalkulator rozmiaru opon
- Kalkulator zużycia paliwa
- Kalkulator mocy
- Ile kalorii mają frytki?
- Przelicznik: centymetry (cm) i cale (in) na stopy (ft)
- Przelicz Nm na lb/ft i kGm
- Kalkulator mocy - przelicznik kW/KM. Sprawdź kalkulator online
- Kalkulator momentu obrotowego