Sałatka ze szpinakiem i imbirem

Dorota Próchniewicz/Magazyn Kuchnia 29.01.2021 17:19
(brak ocen)
OCEŃ
Sałatka ze szpinakiem i imbirem
Sałatka ze szpinakiem i imbirem
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Sałatę myjemy i kroimy. Ze szpinaku odcinamy ogonki, myjemy, osuszamy, rwiemy lub kroimy na dość duże kawałki. Pomidory kroimy na cząstki. 

2 / 2

Z roztartego czosnku, imbiru, soli, pieprzu oraz oliwy i octu robimy sos winegret, polewamy nim sałatkę. Posypujemy listkami mięty.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.